آزمایشگاههای کارشناسی ارشد گروه کشاورزی (اصلاح نباتات)
آزمایشگاههای گروه کشاورزی(کارشناسی ارشد گرایش اصلاح نباتات) در تاریخ 1/5/1385 در سوله 1200 متر مربعی توسط کارشناس آزمایشگاه (خانم پروین منوچهری) راه اندازی شده و تحت عنوان آزمایشگاههای ژنومیکس، کشت بافت گیاهی و سیتوژنتیک با مساحتی برابر 60 متر مربع و با ظرفیت 15 دانشجو ، واحدهای عملی ارائه شده را در حد امکانات و فضای موجود پوشش داده است.
با تأسیس دانشکده علوم پایه در تاریخ 1/12/1387 ، این آزمایشگاه به ساختمان جدید منتقل و با راه اندازی آزمایشگاه پروتئومیکس، این آزمایشگاهها در دو فضای90 و70 متر مربعی با گنجایش 15 دانشجو فعالیت خود را گسترش داد. با توجه به افزایش تعداد دانشجویان ارشد و با تخصیص این دو فضا تحت عنوانهای آزمایشگاههای ژنومیکس،کشت بافت گیاهی ، سیتوژنتیک ، پروتئومیکس و سیتولوژی، امکان افزایش وسایل و تجهیزات و بهبود شرایط برگزاری کلاس ها فراهم شده و سالانه به صورت تمام وقت در حال ارائه خدمات آزمایشگاهی به دانشجویان واحد کرمانشاه و سایر واحدهای اطراف می باشد.
هدف
هدف از راه اندازی این آزمایشگاه، ایجاد فضای آموزشی- پژوهشی مناسب جهت برگزاری کلاسهای عملی دروس سیتوژنتیک، کاربرد بیوتکنولوژی در اصلاح نباتات، سیتولوژی و کشت بافت گیاهی مربوط به دانشجویان کارشناسی ارشد و همچنین انجام پروژههای تحقیقاتی و پایان نامههای دانشجویان مذکور می باشد.
امکانات
در این آزمایشگاه علاوه بر امکانات معمول آزمایشگاهی ازجمله PHمتر، آون، انکوباتورهای معمولی و یخچالدار، اتوکلاو، انواع هودهای شیمیایی و لامینار، شیکر، ورتکس، ترازوهای دیجیتال آزمایشگاهی و غیره دستگاههای مورد نیاز جهت استخراج و آنالیز DNAگیاهان مختلف، کشت انواع بافتهای گیاهی و همچنین استخراج و بررسی پروتئین های گیاهی موجود می باشد.
آزمایشگاه ژنومیکس
دستگاههای مستقر در این آزمایشگاه عبارتند از:
1-سانتریفوژ یخچالدار
مارک : Hettich
مدل : Mikro 200R
با دور 15000 rpm و قابلیت تنظیم دما 10 سانتیگراد جهت جداسازی فازهای مختلف مواد بکار می رود.

2- دستگاه الکتروفورز :Agagel Mini
مارک: Biometra
از این دستگاه برای ساختن ژلها حدود 8 سانتی متر و تفکیک DNA بر روی آنها استفاده می شود.

3- دستگاه الکتروفورز: Agagel maxi
مارک: Biometra
که برای ژلها با ابعادی حدود 18 سانتی متر کاربرد دارد .

4-دستگاه Documentation Gel
مارک Vilber مدل E-BOX vx2 که دارای دوربین با 104 مگاپیکسل و نرم افزار E-CAPT جهت آنالیز تصاویر بوده و در زمینه عکسبرداری از ژلها ساخته شده و باندهای آنها با استفاده از اشعه uv کاربرد دارد .

5-دستگاه PCR
مارک Biorad:
مدل: i cycler
از این دستگاه با تنظیم پروفایل های دمایی خاص و برنامه های اختصاصی جهت تکثیر DNA های استخراج شده مورد استفاده قرار می گیرد.

2-آزمایشگاه پروتئومیکس:
دستگاههای مستقر در این آزمایشگاه عبارتند از:
1-دستگاه IPG Phor :
مارک GE Healthcare :
مدل :Ettan IPG phor 3
از این دستگاه برای جداسازی بعد اول در الکتروفورز دو بعدی مورد استفاده قرار می گیرد . این دستگاه پروتئین ها را براساس PH و نقطه ایزوالکتریک آنها جداسازی می کند .

2-الکتروفورز عمودی
مارک: Amersham Biosciences
مدل SE600 Ruby :
کاربرد: از این دستگاه جهت جداسازی پروتئین ها و جدا سازی بعد دوم در الکتروفورز دو بعدی مورد استفاده قرار می گیرد.

3- دستگاه اسپکتروفتومتر
مارک :Nano Vue plus
با استفاده از این دستگاه می توان جذب و عبور نور در طول موجهای مختلف ، غلظت DNA,RNA ، پروتیئن ها و ... را اندازه گیری کرد. همچنین علاوه بر اینکه این دستگاه ها به حجم بسیار کمی نمونه نیاز دارد . (حدود 2 میکرولیتر ) توانایی رسم منحنی استاندارد و محاسبه غلظت نهایی مواد را دارد .

4- دستگاه Image scanner III
که جهت اسکن کردن تصاویر ژلهای پروتئین و انتقال آنها به کامپیوتر بکار می رود . این دستگاه با نرم افزار Image Master کار می کند و قابلیت اسکن همزمان دو ژل را نیز دارد.

فهرست پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه های انجام یافته در آزمایشگاههای تحقیقاتی کارشناسی ارشد کشاورزی [PDF]
|